Tuesday, April 2, 2019

Fata din tren


Autor: Paula Hawkins

“Viața nu e un paragraf și moartea nu e ceva între paranteze.”

Imposibilitatea de a avea un copil o aduce pe Rachel în pragul disperării. Depresia duce la alcool, iar alcoolul duce la pierderea controlului. Fiecare zi trăită de Rachel este minciună și agonie, singurul ei confort este să privească prin geamul trenului relația dintre Megan și Scott, pe care ea îi numește Jess și Jason și își imaginează că viața lor este perfectă. Retrăiește prin aceștia relația ei cu Tom, fostul ei soț, care locuiește încă în casa în care până nu demult a locuit și ea, împreună cu noua lui soție Anna și cu fiica lor Evie.
Împovărată de vină că a pierdut tot și îmbibată în alcool, Rachel nu mai are puterea de a schimba nimic în viața ei, deși știe cât de patetic trăiește, până când află că Megan a dispărut.

“Așa că nu pot să dorm și sunt furioasă. Mă simt de parcă deja ne certăm, deși cearta n-a început decât în imaginația mea.”

Se simte atrasă în mod obsesiv de această poveste și simte că este de datoria ei să spună poliției și lui Scott că a văzut-o pe Megan sărutând un alt bărbat. Chiar dacă încearcă să lupte cu dependența de alcool, credibilitatea ei este la pământ și ea nu poate să își amintească decât frânturi – e aproape imposibil să dezlege misterul acelei nopți.

“Tot ce știu e că într-un moment sunt bine mersi și viața e frumoasă și nu-mi doresc nimic altceva și în următorul abia aștept să scap de aici, nu reușesc să mă adun și simt că o iau iar pe pantă în jos.”

Să te simți vinovat este una, dar să te simți vinovat de lucruri pe care nu ți le amintești este de un infinit de ori mai crud. Cât de șifonată va ieși Rachel din această poveste?

No comments:

Post a Comment